سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س): پیوندی آسمانی و مبارک
اولین روز از ماه ذیالحجه، مصادف با سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) است، روزی که به عنوان “روز ازدواج” نامگذاری شده و از جمله مناسبتهای مهم و پُربرکت در تاریخ اسلام به شمار میرود. این پیوند مبارک، اتحادی بین برترین مرد و زن عالم بود که ثمره آن، نسل پاک و معصوم و ادامهدهنده راه انبیاء الهی، به ویژه پیامبر اسلام(ص) شد.
ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) از جهات مختلفی حائز اهمیت و فضیلت است.
این ازدواج به طور مستقیم توسط خداوند متعال به پیامبر(ص) دستور داده شد و حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) هیچ نقشی در انتخاب همسر خود نداشتند.
هر دو از نظر ایمان، تقوا، شجاعت، علم و فضیلت در بالاترین درجه قرار داشتند و از نظر نسب و حسب نیز از بهترین خاندانهای عرب بودند.
مراسم ازدواج این دو بزرگوار بسیار ساده و به دور از تجملات برگزار شد و جهیزیه حضرت زهرا(س) نیز بسیار ساده و در حد ضروریات زندگی بود.
این ازدواج منجر به تولد امامان معصوم(ع) و ادامهدهندگان راه انبیاء الهی شد.
ازدواج این دو بزرگوار درسهای آموزنده بسیاری برای مسلمانان دارد،
توجه به ملاکهای دینی در انتخاب همسر: ایمان، تقوا، اخلاق و فضیلت باید مهمترین ملاکها در انتخاب همسر باشند.
در ازدواجها باید از تجملات و چشم و همچشمی پرهیز کرد و به ضروریات زندگی اکتفا نمود.
حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) در زندگی مشترک خود با مشکلات و سختیهای بسیاری روبرو بودند، اما با صبر و ایثار در کنار یکدیگر زندگی سعادتمندانهای را رقم زدند.
این دو بزرگوار در تمام مراحل زندگی همدل و همراه یکدیگر بودند و پشتیبان یکدیگر در مسیر تعالی و کمال بودند.
با توجه به اهمیت و فضایل ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س)، لازم است مسلمانان، به ویژه جوانان، در انتخاب همسر و زندگی مشترک خود از این الگوی بیبدیل پیروی کنند. ترویج فرهنگ ازدواج فاطمی، ترویج سادهزیستی، صبر و ایثار، همدلی و همراهی در زندگی مشترک و توجه به ملاکهای دینی در انتخاب همسر، از جمله راهکارهایی است که میتواند در راستای تحکیم بنیان خانواده و ارتقای سلامت جامعه اسلامی مؤثر باشد.
در پایان، سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) را به همه مسلمانان جهان تبریک و شادباش میگوییم و امیدواریم که با تأسی از سیره این دو بزرگوار، زندگی مشترکی سعادتمند و فاطمی را تجربه نماییم.